Bemutatkozás – Thai masszázs itthon – otthonról

A Thai Masszőrök Magyarországi Egyesületét 2007-ben hoztuk létre, és 2010-ben lett közhasznú civil szervezet.

Célja a thai masszázs és egyéb tradicionális, lazító, relaxáló és gyógyító hatású masszázsfajták minél szélesebb körben népszerűsítése, valamint ezek hatásai révén a lelki és fizikai rendellenességek gyógyítása és megelőzése.

A keleti gyógyító filozófia azt hirdeti, hogy léteznek a testnek bizonyos működési törvényei, melyeket az egészség megtartása, illetve az elveszett egészség visszaszerzése érdekében figyelembe kell venni.

A 2550 éves hagyományokkal rendelkező thai masszázs alapelveinek, technikáinak és hatásmechanizmusának áttekintése.

Wat Pho

A masszázs során aktivizált 10 energiapálya jelentősége a betegségmegelőzési, gyógyulási folyamatban, szerepe az általános közérzet javításában és a különféle betegségek tüneteinek csökkentésében.

A feszültségoldó hatás nem csak a testre, de a lélekre is vonatkozik.

A népi hagyomány Jivaka Kumára Bhacchát, a thai masszázs atyjának. Ő Buddha barátja és orvosa volt több mint 2550 éve, és napjainkban is a thai orvoslás atyjaként tisztelik.

Akkoriban a masszázstechnikákból nem jegyeztek le semmit, minden tudás generációról generációra hagyományozódott.

Képzéseink a WAT-PO  masszázs iskola képzési tematikájára épül, de kidolgozásakkor fontos szempont volt a „fehér” emberek problémáira nyújtson segítséget.

Magyarországon az elmúlt 15 évben több ezer tanítvány ismerte meg a thai masszázs fogásait, az elméleti képzéseken az egyesületünk mindig arra törekedet, hogy ne csak a fogásokat, hanem a thai kultúrát is megismerje. Sokan a képzések hatására indultak el turistaként Thaiföldre.

Magyarországon a legnagyobb problémát a hát, váll és derék tájt jelentkező fájdalmak jellemzi, ami a stresszes, hajszolt életmódunk hatására alakult ki. 

Baranyi Ágnes a TMME Elnöke és oktatója

A Pécsi tudományegyetem szereztem három humán diplomámat, többek közt felnőttoktatási szakértő vagyok. Azt gondolom, hogy a felnőtt képzés arról szól, hogy mi oktatók és hallgatók egymástól tanulunk.

Mindenki tud valami olyasmit, amit senki más. Az, hogy épp melyik oldalon vagyunk csak a hely, és a téma határozza meg.
A sorsom, úgy hozta, hogy három évet Thaiföldön, Bangkokban éltem a családommal együtt. (2003-2006)

A tradicionális thai masszázst először a Wat Po masszázs „egyetemén” tanultam ahol minden kurzust elvégeztem majd egy híres gyógyító mester tanítvány és munkatársa lettem. Ez ott fehér embertől szokatlan dolognak számít errefelé. Később már Thaiföldön is a terápiás technikákat és a masszázs fogásait oktattam.

Baranyi Ágnes TMME elnöke és oktatója

Kidolgoztam a magyar nyelvű jegyzeteket és a oktatás tematikáit. Figyelembe kellett vennem, a masszőrök szempontjait is. A képzés során a földön térdelés nem a mi kultúránk része, olykor az okozta a problémát, hogy megtanítsam a masszőrnek a helyes testtartást és pozíciót.

A Thai masszázs a könnyed, finom mozdulatok áramlására épül. A jó masszőrnek ezért pontosan kell tudnia, mikor melyik mozdulat következik. Egyik mozdulatból kell születnie a másiknak, majd abból a harmadiknak, miközben a páciensnek nem lehet más dolga, mint hogy ellazuljon. Ha jól végezzük a dolgunkat, akkor a pácienst úgy mozgatjuk, ahogy a tenger szelíd hullámai mozgatják a hajlékony hínárt. Hajlítja de nem töri el, nyújtja de nem szakítja el, nyomja de nem tolja el magától… „

” A Thai masszázs az érintés gyógyító erejének élő, lélegző bizonyítéka.” Tyll Ágoston

Jelentkezés

A tanfolyamra csak akkor lehet jelentkezni, ha előtte regisztrált, és van fiókja az online-masszazs-tanfolyam.hu weboldalra!

A regisztráció nem jelent semmilyen kötelezettséget.

Előképzettség nélkül is lehet jelentkezni a képzésekre.

Ha már van fiókja, jelentkezzen be, ha nincsen, akkor regisztráljon!

Jelentkezés és árak ITT!

Jogi Nyilatkozat