Az aromaolajos thai masszázs hatásai

Thai masszázs – Aromaolajos thai masszázs

A Thai-masszázs alapjaiban különbözik a klasszikus nyugati masszázstechnikáktól, amelyek az izmok és lágy szövetek megdolgozásával, gyúrásával oldják a test görcseit, adnak fizikai ellazulást.

A Thai-masszázsban az izmok ellazítása csak másodlagos cél. Ez a fajta masszázs a test-lélek-tudat harmóniájára helyezi a hangsúlyt.

A fizikai testnek is kellemes ellazulást nyújt a thai masszázs, de ennél sokkal többet is segít, mert az energia pályákat 10 sen-t is átjárunk a masszázs során.

Testi erőre egyáltalán nincs szükség, viszont empátiára és arra a képességre, hogy rá tudjon hangolódni egy másik emberre.

A feszültségoldó hatás nem csak a testre, de a lélekre is vonatkozik.

Itt egy háziorvosként dolgozó tanítványom véleményét osztanám meg:

„Háziorvosként széles körű panaszokkal fordulnak hozzám pácienseim. Szakmai praxisom során egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy minden szervi betegség, tünet oka valamilyen megoldatlan lelki konfliktusra vezethető vissza. Ennek szellemében, ha valódi gyógyulást akarunk elérni, akkor a tüneti kezelésen kívül ezekre a lelki problémák javítására is fókuszálnunk kell. Ennek remek módja az aromaolajos thai masszázs.

Az 1-2 órás aromaolajos masszázs végén az ember természetesen kissé kábult, de mégis jól érzi magát, friss, energikus. A szubjektív élmény mellett objektívan is látható a pozitív változás a szervezet működésében.

 A praxisomban használt orvosi diagnosztikai módszer, az ESG segítségével látható, hogy a menedzser életstílusú páciens szervezetének stressz hatásra utaló működési zavarai, az 1-2 órás masszázs hatására hogyan javulnak látványosan, hogyan kezd el a szervezet regenerálódni már mindössze 1-2 óra alatt! Az eredmény számomra is megdöbbentő volt, mindenesetre a sokunk által ismert teóriát objektíven is alátámasztotta. Megerősítést nyertem így én is, hogy stresszben élő pácienseimnek ajánljam ezt a relaxációs módszert, mert szinte kicserélve érzik magukat a kezelés után.”