BBMM babamasszázs® bemutatása

Az érintésnek rendkívül fontos szerepe van az emberi kapcsolatokban. Olyan kommunikáció, amely szavak nélkül is képes érzelmeket, nyugalmat, szeretetet közvetíteni. A világ különböző tájain fellelhető masszázstechnikák a legrégebbi módszerek a testi és lelki panaszokra. Keleten a masszázs gyógyászati alkalmazását mindig is többre értékelték, mint Nyugaton.

thai masszázs alapvetően abban különbözik a nyugati típusú masszázsoktól – például a svédmasszázstól -, hogy míg az utóbbi az izmokat és a testet kezeli, addig a keleti kultúrában az “energiapályák szabad áramlásán” van a hangsúly.

A keleti emberek világnézete ugyanis energiaalapú, szerintük mindennek az eredete az energia, a rezgés, az anyag is csak ennek egy megnyilvánulási formája. A tradicionális thai masszázs a szervezet öngyógyító erején alapul, összetett, testi, lelki és szellemi harmóniát segítő módszer. Bárhol és bármikor végezhető, nem kell hozzá semmi.

Lehet végezni ruhában, vagy a nélkül. A nyugati masszázsokkal ellentétben a thai masszázs nem az izmokat dolgozza meg, hanem elsősorban a test energiáit aktivizálja.

Ha a gyermek egészséges, az életenergia akadálytalanul áramlik, viszont ha elzáródik, az energiaáramlás zavara hosszabb távon különböző betegségeket okoz.

A babamasszázs az érintésművészet egyik alkalmazott formája, rendszeres végzése elősegíti az izomrendszer növekedését és a mozgáskoordináció kialakulását.

Serkenti a létfontosságú szervek működését (emésztés, keringés, légzés). Jó általános közérzetet biztosít a babának, mély érzelmi kötődés alakul ki anya és gyermeke között.

Szülővé válni nem éppen egyszerű feladat. Az embert ilyenkor rengeteg érzés, szorongás, öröm és feszültség keríti hatalmába, hiszen olyan helyzettel találkozik, amivel előtte még sohasem. És bizony, ha a szülő szorong, az átragad a babára is, mi nem csak a felnőttekre gyakorol romboló hatást, hanem a picire is. 

A szülők sokféle természetes módszert is alkalmazhatnak azért, hogy gyermekük egészséges, kiegyensúlyozott legyen.

A BBMM Babamasszázs az egész test harmonizálásával fejti ki hatását, beindítja a szervezet öngyógyító mechanizmusát és a szabad energia áramlását.

BBMM Babamasszázs® 

Több mint masszázs és nagy előnye, hogy minden más terápiával együtt alkalmazható és a szülő maga is megtanulhatja.

A mozgás-masszázs folyamatában a masszázs elemei kiegészülnek mozgáskoordinációs gyakorlatokkal. Az egyes testtájak átmasszírozását azok passzív és aktív átmozgatása követi. A gyakorlatok mindig alkalmazkodnak a baba mozgásfejlődési szintjéhez.

A cél, hogy gyakoroltassuk a babákkal a már meglévő mozgásmintákat és előkészítsük és segítsük a következő fejlődéstani mozgásminták tanulását.

A módszer magában foglalja a nyugati orvostudomány, pszichológia, pedagógia legújabb ismeretanyagát valamint a 2550 éves keleti masszázskultúra hagyományait.  

Baranyi Babamasszázs® a thai babamasszázsra épül, de azt már kiegészítve az a mozgásokkal és egyéb terápiákkal.

A masszázs közben a nagyon fontos, a “ráhangolódás”. Ez azt jelenti, hogy a figyelmünket teljes odadással a csecsemőnkre fordítsuk. Ne gondoljunk semmi másra. Segít, ha közben beszélünk hozzá vagy énekelünk vagy mondókát mondunk.

Baranyi Ágnes

Természetgyógyász a BBMM babamasszázs, vagyis a védjegyoltalmat élvező Baranyi Babamasszázs megalkotója.

A Pécsi Tudományegyetemen szereztem három humán diplomámat, többek közt felnőttoktatási szakértő mediátor, és holisztikus családi coach vagyok.

A bőrön keresztül már régóta közvetítem a szeretet energiát, amely fokozza a masszázs hatását, közel 40 éves gyakorlatom van.

Három felnőtt gyermekem és három unokám van.

A boldog egészséges babákért…

Három évet éltem Thaiföldön a családommal együtt. Bangkokban a Wat Po-i Traditional Medical School (magyarul talán természetgyógyászat, vagy a hagyományos orvoslás iskolájának hívhatnánk) minden masszázs kurzusát elvégeztem. Az ott töltött évek után ezt a tevékenységet Magyarországon is folytatom.

A Thai Bébi és Gyermekmasszázs könyvem megjelenése óta már sok idő eltelt, akkoriban a thai babamasszázsról még alig lehetett hallani. Mára már a BBMM (Baranyi Babamasszázs Mozgás és Masszázs) módszert a korai fejlesztéshez kapcsolódó kezelésként emlegetik, és nagyon sok orvos és természetgyógyász szakember használja.

Több mint 10 éve képzem a BBMM babamasszázs oktatóit. Azóta egyre több felmerülő problémát kell megoldanunk.

Baranyi Babamasszázs tudatosan segíti a családokat. Olyan testi lelki köteléket teremt, mely az egész család boldog légkörét biztosíthatja.

BBMM Babamasszázs® főbb állomásai röviden

 • THAIFÖLD, WAT PO
 • Védőnői Konferencia 2006
 • MIOK 2006 hazai tankönyvek kiadása
 • ETI 2006 óta új kreditpontos képzés Mo.-on
 • Könyv 2007-ben New Instant kiadásában
 • Média Sajtótájékoztatók, riportok, interjúk…
 • Kolping Hotel
 • 2008 THAI MASSZŐRÖK MAGYARORSZÁGI EGYESÜLETE
 • Pető Intézetben minden héten
 • BBMM Babamasszázs® 2009 Védjegy
 • PIC Hazamentem a PIC-ből konferencia
 • 2010-től a BBMM babamasszázs oktatók hazai és nemzetközi képzése…

BBMM Babamasszázs® hatásai

A sok jó hatását szinte felsorolni is nehéz, de néhány főbb hatása:


BBMM Babamasszázs® több mint masszázs….
 • A kellemes érintés adta élmények mellett segítheted gyermeked mozgásfejlődését.
 • Megelőzheted vele az elakadásokat. Ha időben elkezded nem fognak kimaradni a keresztezett mozgásminták és ezzel együtt egy sikeres élt-pályát készíthetsz elő számára.
 • Ha netán valamilyen probléma adódna sikerrel támogatható e módszer által a többi fejlesztő eljárás, úgy hogy még örömöt is szerzel vele, magadnak és gyermekednek is.
 • Tökéleteamasedik a mozgásfejlődés
 • Fejlődik a kicsi testséma tudata
 • Képes lesz az egyes testrészeinek összehangolt mozgatására, így elősegítve az idegrendszer fejlődését.
 • Kiegyensúlyozottabbak, jobban alszanak
 • Erősödik a szülőkkel való kapcsolat
 • Védettebbek lesznek a betegségekkel szemben

Vissza a képzés tematikájához!